Mafiot de Sicilia, vecin model în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuseppe Scuderi, membrul organizaţiei mafiote siciliene Cosa Nostra care a fost arestat ieri în Capitală, stătea cu chirie, sub o identitate falsă, la etajul 10 al unui bloc de pe strada Romancierilor, în cartierul Drumul Taberei.

El şi soţia lui, tot de origine italiană, trăiau din banii trimişi de la familia mafiotului din Catania, Sicilia. Anchetatorii de la Bucureşti spun că bărbatul se ascundea în România de aproximativ trei ani.

„De câte ori făcea soţia mea câte o prăjitură, îi duceam şi lui Vicenzo, eu aşa ştiam că îl cheamă. Mai stăteam de vorbă, dar puţin, pentru că nu vorbea bine româna nici el şi nici nevastă-sa, Rita", a spus Ion Lepădatu, vecinul lui Scuderi. Când au auzit de arestarea macaronarului, atât nea Ion, cât şi ceilalţi vecini au rămas surprinşi. „Am văzut prin ziare că vecinul de deasupra mea era mafiot în Italia şi că a omorât pe cineva. Nu îmi vine să cred, pentru că era foarte discret şi liniştit", a spus vecinul de la etajul nouă.

Responsabil cu execuţiile

În oraşul Catania din Sicilia, Giuseppe Scuderi era responsabil cu execuţiile comandate de gruparea din care făcea parte. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce s-a dovedit că, în anul 1989, împreună cu alţi doi complici l-au torturat şi executat pe Giuseppe Catania, un membru al unei alte familii mafiote cunoscute din Sicilia, familia Cursoti.

În afară de crima pentru care a fost condamnat, Scuderi este cercetat şi pentru alte omoruri, trafic de droguri, deţinere ilegală de armament şi fals de identitate. Poliţiştii români l-au săltat pe Giuseppe Scuderi dintr-un cazinou de pe Bulevardul Timişoara nr. 46, după ce au primit informaţii de la carabinierii din Italia. Conform unor surse apropiate anchetei, italienii au primit informaţia, la rândul lor, de la membrii familiei mafiotului sicilian.

Soţia respectă „Omerta"

Soţia lui Giuseppe Scuderi, cunoscută de vecini drept Rita, nu încalcă Omerta, legea tăcerii cunoscută şi urmată de toţi sicilienii. Ea a susţinut cu tărie că bărbatul ei este nevinovat şi nu a dat niciun detaliu legat de identitatea falsă a acestuia. Giuseppe Scuderi a fost arestat chiar în ziua în care nevasta lui îşi serba ziua de naştere. "A fost cea mai urâtă aniversare a mea. Soţul meu nu este mafiot şi nu a omorât pe nimeni. Familia din Italia nu ştie că a fost arestat", a spus soţia mafiotului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite