Mafia permiselor se extinde şi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul prezintă astăzi alte 894 de nume de pe „lista neagră” din dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş. Neamul Căldărarilor şi chiar fotbaliştii Cozmin Moţi şi Dan Lăcustă se află pe aceste liste, pe care le puteţi citi, în ordine alfabetică, la finalul articolului. Dar nu numai la Argeş s-au petrecut nereguli. Mai mulţi angajaţi de la Permise Cluj sunt cercetaţi pentru că ar fi eliberat carnete de

Sediul Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări Cluj a fost luat cu asalt ieri-dimineaţă de poliţişti şi procurori de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Aceştia au percheziţionat şi o serie de locuinţe aparţinând unor angajaţi ai serviciului şi unor poliţişti, bănuiţi că au luat mită pentru a elibera permise auto şi certificate de înmatriculare false.

Conform unor surse apropiate anchetei, toată operaţiunea a pornit de la un şofer prins pe raza localităţii Turda, ce deţinea un permis falsificat, iar procurorii cercetează cazul încă de acum cinci luni. Autorităţile au organizat, în noaptea de luni spre marţi, un flagrant, în timpul căruia au oferit 10.000 de euro pentru un permis fals, sumă acceptată de un angajat al Serviciului Permise. De regulă, preţul cerut pentru un permis auto fals se situa între 1.000 şi 5.000 de euro.

Procurorii au dispus închiderea Serviciului de Permise şi Înmatriculări încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, după care au demarat o masivă percheziţie, în urma căreia au fost ridicaţi nouă saci cu documente şi câteva calculatoare. În paralel, la domiciliile unor angajaţi ai serviciului au fost efectuate percheziţii.

Unul dintre cei verificaţi este Ioan Costin, angajat al Serviciului Permise. Acestuia i-au fost percheziţionate casa şi maşina. „Nu am nicio implicare în acest scandal”, a spus Costin. Şeful serviciului, Dan Florian, a refuzat să facă vreun comentariu. „Vom oferi informaţii când vom avea”, a spus el. În cursul zilei de ieri au fost audiate la sediul DNA Cluj nouă persoane - „clienţi”, poliţişti, instructori auto şi angajaţi ai Serviciului Permise.

Scandal cu prostituate

Ioan Costin a mai fost implicat într-un scandal, în anul 2004, alături de alţi trei poliţişti clujeni. Atunci, el a fost exclus din Poliţie, după ce a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două prostituate minore. Costin a dat în judecată IPJ Cluj şi a câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind reabilitat în 2006, după ce s-a stabilit că prostituatele au minţit.

Căldărarii, clienţi ai cuibului de poliţişti şpăgari din Argeş

Ziarul „Adevărul“ prezintă astăzi alte 894 de nume de pe „lista neagră” din dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş.  Neamul Căldărarilor a obţinut cu mic cu mare permise auto la Piteşti. Şi manelistul Florin Guţă a ajuns şofer tot în cuibul poliţiştilor şpăgari din Argeş. Conform procurorilor, fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Argeş, comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu, dar şi adjunctul său, comisarul-şef Vasile Voinea, au creat în Piteşti o adevărat „fabrică“ de eliberat permise. 

Poliţiştii au întocmit o listă cu persoanele care şi-au făcut mutaţie în Argeş şi apoi au obţinut carnet de conducere. Aceste permise vor fi suspendate, conform Ordonanţei de Urgenţă emise în acest sens, luna trecută. Ulterior, judecătorii vor decide dacă se impune anularea acestor documente. ; L. Năstase, I. Stoica

Permisele auto, verificate

În medie, sunt verificate, zilnic, aproximativ 135 de permise auto obţinute în Argeş. O atenţie deosebită se acordă cetăţenilor cu domiciliul în străinătate care au obţinut permise de conducere la Piteşti. ,,Se verifică dacă  perioada în care şi-au luat permisul  concordă cu perioada în care  au stat în ţară”, a precizat prefectul de Argeş, Marcel Proca. Roxana Mihai

Sute de şoferi au devenit „profesionişti“ în Argeş

Aproape două sute de persoane din cele 2800 de pe listă şi-au făcut mutaţia în Argeş pentru a obţine categorii de conducere de şoferi profesionişti. Astfel, aceştia au obţinut într-o singură zi categoriile C, D şi E.  Spre exemplu, Floarea Luca avea permis categoria B obţinut în judeţul Olt. Pe 20 noiembrie 2007 permisul acesteia a devenit nul odată cu mutarea temporară în judeţul Argeş.

Pe 26 noiembrie 2007, Floarea Luca a devenit şofer profesionist după examenul susţinut la Piteşti. Alte persoane se prezentau la examen cu permisul expirat. În cazul lui Costel Văduva, carnetul de conducere apare ca fiind expirat în judeţul Gorj, acolo unde fusese emis iniţial, în aceeaşi zi în care şoferul obţinea permis profesionist în Argeş.

Citiţi mâine în Adevărul! În ediţia de mâine vom continua publicarea listei de la litera „N”.

Iată cele 894 de noi nume pe lista celor care şi-au luat permise în Argeş în perioada 2006-2008

Permise, litera D

Permise, litera E

Permise, litera F

Permise, litera G

Permise, litera H

Permise, litera I

Permise, literele J şi K

Permise, litera L

Permise, litera M

Permise, litera N

Aici puteţi citi numele publicate în ediţia de ieri a ziarului Adevărul

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera A

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera B

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera C

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera D

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite