Mafia ovulelor racola fete sărace din licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mafia ovulelor racola fete sărace din licee
Mafia ovulelor racola fete sărace din licee

Clinica Sabyc a recoltat ovule de la fete sărace,  racolate din liceele bucureştene şi din zonele limitrofe ale Capitalei, potrivit procurorului care a cerut arestarea medicului ginecolog Harry Mironescu, a fiului său,  medicul Yair Miron, şi a secretarei Cecilia Borza.

Mai citeşte şi:


„Dintre donatoare, 19 fete au fost puse sub învinuire. Cu ocazia percheziţiei, în cabinetul Ceciliei Borza am găsit 139 de dosare medicale”, a mai spus procurorul.

Magistratul a atras atenţia asupra a două declaraţii date în dosar, cea a unei donatoare, Gina Chelaru, care a arătat că după recoltare a rămas cu un sindrom de hiperstimulare ovariană, care i-a afectat sănătatea, şi cea a unui medic care a lucrat la Sabyc. Stomatologul Radu Bobeş a declarat că în clinica în care lucra a observat mai multe activităţi care erau în contradicţie cu normele legale.

Procurorul a citat din declaraţia lui Bobeş, care a observat că fete între 16 şi 24 de ani erau aduse sâmbăta şi duminica la clinică, pentru a li se recolta ovule. Într-o altă declaraţie, care a fost amintită în instanţă, a martorului sub acoperire Mihai Rădulescu, se arată că Cecilia Borza nu era o simplă secretară, ea s-ar fi ocupat de racolarea şi recompensarea donatoarelor.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, recursul făcut de cei trei împotriva mandatului de arestare de 29 de zile emis de Tribunalul Bucureşti.

„Printre donatoare erau şi staruri din showbiz“

Medicul rezident Yair Miron, cel care în acte era trecut ca patron al clinicii Sabyc,  le-a spus judecătorilor că nu a fost implicat în procedurile de donare a ovulelor, pentru că el are o altă specializare, respectiv chirurgie plastică.

Tânărul, cunoscut în lumea mondenă din Dorobanţi, a fost adus la Curtea de Apel încătuşat, alături de tatăl său, medicul Harry Mironescu. Amândoi au negat acuzaţiile procurorulor şi au cerut cerectarea în libertate. Harry Mironescu a mai explicat că în contractul încheiat între clinică şi donatoare nu era stipulată plata unei sume de bani, pentru că este ilegal, dar era prevăzută plata anumitor cheltuieli necesare donării de ovocite.

Avocatul Ion Cazacu a declarat, în instanţă, că nu este vorba de fete sărace, „dacă privim atent că printre donatoare se regăsesc şi unele mici staruri ale showbizului românesc”. El a refuzat totuşi să dea nume.

Yair, înfiat

image


Titus Spânu, avocatul lui Harry Mironescu, a declarat că acesta a făcut clinica de fertilizare după ce, împreună cu soţia sa, farmacista Bianca Mironescu (foto), nu au reuşit să aibă copii. „Nu au reuşit să facă copii şi, astfel, l-au înfiat pe Yair Miron”, a declarat avocatul.

200.000 de euro, profit săptămânal

Procurorul a arătat că profitul clinicii era de aproximativ 200.000 de euro/săptămână, zilnic  aproximativ 10 paciente fiind aduse din Israel pentru fertilizare „in vitro”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite