Un avion Tarom a aterizat de urgenţă la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion ce aparţine companiei Tarom şi efectua o cursă charter pe ruta Bucureşti-Tenerife a aterizat de urgenţă la Madrid, din cauza unor probleme tehnice. La bordul aeronavei se aflau peste 200 de pasageri.  

Ministerul Transporturilor a informat că avionul a aterizat la Madrid din cauza unor fisuri în parbriz. Aeronava trebuia să ajungă în Tenerife la ora 16.14.

Mai citiţi şi:

Profit la Tarom, o misiune imposibilă?
Air France va primi 67,4 milioane de euro pentru avionul prăbuşit în Atlantic
Tragedia din Atlantic: avionul s-a dezintegrat în aer

În acest moment, toţi pasagerii se află în siguranţă la sol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Ioana Boca, piloţii au descoperit o zgârietură la geamul cabinei şi au luat decizia pentru verificări tehnice.

"Este vorba de o cursă charter Bucureşti- Tenerife a companiei Tarom. Echipajul a decis să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Madrid deoarece au detectat o zgârietură minoră la geamul cabinei piloţilor" a declarat Ioana Boca

Potrivit procedurilor, piloţii au luat această decizie pentru a ateriza pe aeroportul din Madrid deoarece Compania Tarom are o bază tehnică unde se poate inspecta zgârietura sau fisura.După ce se verifică avionul şi se va lua decizia dacă geamul va fi schimbat. Dacă nu este o problemă atât de gravă aeronava îşi va continua cursa spre Tenerife.

Cei 200 de pasageri vor ajunge la destinaţie cu întârziere de până la o oră.

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie, a explicat pentru adevarul.es că fisurarea parbrizelor aeronavelor reprezintă un incident minor, dar că procedura în astfel de cazuri impune aterizarea pe cel mai apropiat aeroport.

Citiţi mai multe amãnunte şi detalii de la faţa locului pe adevarul.es

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite