Macedonia şi Kosovo au ajuns la un acord privind demarcarea frontierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macedonia şi Kosovo  au ajuns la un acord privind demarcarea frontierei
Macedonia şi Kosovo au ajuns la un acord privind demarcarea frontierei

Macedonia şi Kosovo au ajuns ieri la un acord în ceea ce priveşte demarcarea frontierei lor comune, deschizând astfel calea pentru instaurarea de relaţii diplomatice bilaterale, au anunţat sâmbătă surse oficiale de la Skopje şi de la Priştina, citate de AFP.

Guvernul macedonean a anunţat într-un comunicat că acest acord, încheiat în cursul nopţii trecute, urmează să fie astăzi ratificat de către Parlament. Parlamentul din Kosovo, provincie sârbă care şi-a proclamat în mod unilateral în 2008 independenţa, urmează să facă acelaşi lucru.

Acest acord, despre care nu se cunosc detalii, se bazează pe "respectarea principiilor suveranităţii, integrităţii teritoriale, independenţei politice şi soluţionării paşnice a diferendelor", a comentat astăzi dimineaţă premierul kosovar Hashim Thaci.

Potrivit mass-media macedonene, diferendul bilateral se referea la o suprafaţă de 20.000 de hectare, situate în regiunea satelor macedonene Debalde şi Tanusevci. Skopje a recunoscut în octobrie 2008 independenţa Kosovo, dar a refuzat să stabilească relaţii diplomatice cu Pristina înainte să fie rezolvată problema demarcării frontierei dintre cele două ţări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite