Macara prăbuşită în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci maşini au fost avariate, iar şoferii s-au speriat de moarte. După producerea incidentului de pe  strada Sfântu Lazăr,  circulaţia auto a fost întreruptă timp de mai multe ore.

Incidentul s-a produs în jurul orei 13.30, când muncitorii de pe un şantier din zonă lucrau la demontarea macaralei. Martorii spun că au văzut un camion cu dalele montate la baza macarelei, pentru stabilizare, care a plecat  cu câteva minute înainte de prăbuşire.
„Nu aşa se demontează o macara.

Am să le cer despăgubiri, că nu pot merge cu maşina în starea asta”, a spus Vlad Georgică, de meserie macaragiu. Maşina acestuia, un BMW, a fost distrusă de utilajul greu de patru tone. Toţi muncitorii care lucrau la dezmembrarea macarlei au dispărut la apariţia autorităţilor. Au revenit câteva ore mai târziu împreună cu şeful lor care a refuzat să dea detalii despre incident.

Scapaţi ca prin minune

„Eram în maşină, am auzit un zgomot puternic şi am văzut cum macaraua se prăbuşeşte. Am sărit pe scaunul din dreapta şi de acolo afară. Tremuram tot. Dacă eram cu trei metri mai în spate, cădea peste mine”, ne-a spus Vasile Cârlig, proprietarul unui Peugeot.

Peste cupola autoturismului  a căzut  unul dintre cablurile de susţinere ale macarelei, care i-a îndoi serios tabla. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au demarat o anchetă. „Nu ştim care sunt cauzele accidentului, pentru că declaraţiile luate se contrazic", a spus Eugen Fulop, inspector adjunct la ITM Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite