Băsescu vrea să menţină MTS chiar şi în cazul unor restructurări guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că înfiinţarea unui Minister al Tineretului şi Sporturilor rămâne în continuare o promisiune de care se va ţine, chiar dacă vor exista necesităţi de restructurare a formulelor guvernamentale.

"Vă doresc mult succes, asigurându-vă că ceea ce am promis, înfiinţarea unui Minister al Tineretului şi Sporturilor, rămâne în continuare o promisiune de care mă voi ţine, chiar dacă vor exista necesităţi de restructurare a formulelor guvernamentale. Voi încerca să menţinem acest minister, pentru ca problemele sportului, ale tineretului să fie discutate în fiecare săptămână în faţa primului-ministru", a declarat Băsescu, în cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor şi personalului tehnic care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile internaţionale în anul 2009, desfăşurate la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mulţumit sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, oameni care au "stat în spatele performanţei şi în mod deosebit celor care au făcut performanţa".

"Sigur, performanţa este o realitate care se obţine în echipă, între sportivi şi tehnician, între familia sportivului şi sportiv. Este un lucru complicat performanţa", a spus Băsescu.

Şeful statului a mărturisit că performanţele obţinute de sportivii români în acest an au depăşit aşteptările sale, "după pesimismul afişat de foarte mulţi după Olimpiada de la Beijing".

"Iată că predicţiile cu privire la prăbuşirea sportului românesc nu se adeveresc şi nu se adeveresc, în primul rând, datorită sportivilor şi tehnicienilor. Putem spune că avem speranţe că sportul românesc va continua să se situeze pe un drum de revenire, de ajungere din nou la nivelul pe care l-a atins în anii 80", a spus preşedintele, făcând bilanţul medialiilor obţinute în acest an.

 "Dacă evidenţele mele sunt corecte, la campionate mondiale s-au obţinut nouă medalii, alte 15 medalii s-au obţinut la campionate europene, dar poate la fel de spectaculos este faptul că juniorii nu s-au lăsat deloc în urma seniorilor şi la campionate mondiale au reuşit să aducă 11 medalii acasă, iar la campionate europene alte 20 de medalii", a spus  preşedintele.

Şeful statului a făcut de asemenea bilanţul medaliilor obţinute de "fete" şi de "băieţi", apreciind că în acest an "băieţii au fost, ca performanţă, deasupra fetelor".

Traian Băsescu a decorat marţi,în prezenţa unor mari nume ale sportului românesc-Octavian Belu, Mariana Bitang, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, pe sportivii şi antrenorii care au obţinut medalii la competiţiile intrenaţionale în acest an. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite