Ministerul Finanţelor susţine că bugetul Metrorex s-a aprobat, MTI zice că e doar un memorandum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou Ion Rădoi a declarat că secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Graţiela Iordache, l-a anunţat că bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 a fost aprobat, în timp ce Ministerul Transporturilor susţine că a fost aprobat doar un memorandum.

"Ciudat. Cele două ministere, respectiv Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Finanţelor Publice nu ştiu care este situaţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2009. Dacă la MTI am fost informaţi că, până miercurea viitoare, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 nu va fi aprobat, întrucât ieri (miercuri-n.r.) a fost aprobat doar un memorandum, cei de la Ministerul Finanţelor Publice spun că bugetul a fost aprobat deja şi în aproximativ cinci zile va fi publicat în Monitorul Oficial", a spus Ion Rădoi, la ieşirea de la negocierile cu Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

O delegaţie a sindicaliştilor a discutat, astăzi, în jurul orei 13.00 cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Graţiela Iordache.

Mitingul de protest de la sediul Ministerului Finanţelor Publice a încetat în jurul orei 14.20. Sindicaliştii Metrorex au spus că vor aştepta să se lămurească această situaţie pentru a putea începe negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

Preşedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, a declarat  astăzi că angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală începând cu 15 noiembrie, dacă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2009 nu va fi aprobat şi nu va exista o renegociere a contractului colectiv de muncă.

"Sperăm că se va face o intervenţei la timp pntru a evita greva", a spus Rădoi.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat astăzi că o creştere salarială de 26,5, cât cer angajaţii Metrorex pentru 2010, este exagerată în actualele condiţii de criză, iar o eventuală grevă generală la metrou nu poate fi evitată.

"O creştere a salariilor cu 26 la sută pentru anul viitor mi se pare exagerată, mai ales în condiţiile actuale, şi deja s-a obţinut o creştere salarială de 20 - 21 la sută pentru acest an. Chiar dacă ameninţă cu greva, au mai fost şi asta este, o să avem grevă, dar nu avem de unde să dăm 26 la sută, mai ales că există o lege care spune că nu mai poţi negocia majorări salariale dacă bugetul nu este aprobat", a spus Berceanu.

Sindicaliştii Metrorex au protestat astăzi la sediile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerului Finanţelor Publice, nemulţumiţi că la 1 noiembrie le expiră contractul colectiv de muncă şi că bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 nu a fost încă aprobat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite