Udrea: am făcut publice documentele MT pentru a nu fi interpretate la Comisia de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea: am făcut publice documentele MT pentru a nu fi interpretate la Comisia de anchetă
Udrea: am făcut publice documentele MT pentru a nu fi interpretate la Comisia de anchetă

Ministrul Turismului Elena Udrea a afirmat că a ales să pună la dispoziţia publicului setul de 15 documente legate de contractele de promovare semnate de minister pentru ca acestea să nu plece "pe surse" de la Comisie într-o formă alterată prin interpretări răuvoitoare.

Elena Udrea a afirmat că doreşte ca informaţiile conţinute de documente să ajungă în mod corect la opinia publică, şi nu deformate prin interpretări răuvoitoare ale unor membri ai Comisiei de anchetă. "Sunt documente pe cale le-am afişat pe site, deşi nu există nici o obligaţie de a face acest lucru. Dacă cei care nu reuşesc să se descurce cu site-ul, am venit cu documentele tuturor acţiunilor de promovare ale ministerului din ultimele opt luni", a spus Udrea referind-se la membrii Comisiei de anchetă, relatează NewsIn.

Udrea a susţinut că sunt lansate de către Comisie informaţii legate de alte chestiuni decât cele care fac obiectul Comisiei. "Să dăm numai exemplul Daciilor de la Ministerul Turismului, abordat azi ca urmare a informaţiilor date pe surse de către Comisia de anchetă care ar trebui să cerceteze activitatea ministerului. Sigur, ea cercetează pe ministrul Turismului Elena Udrea cu privire la orice, inclusiv maşinile cu care merg, câţi litri de benzină consumă şi în special dacă eventuala spălare a maşinii se face din banii ministerului sau din banii personali", a afirmat ministrul.

Elena Udrea a precizat că aproape toate aceste documente au parvenit deja Comisiei. În ceea ce priveşte prezenţa ei la audierile programate în 1 septembrie, Udrea a afirmat că se mai gândeşte şi că aşteaptă demisia celor împotriva cărora a depus plângere penală după apariţia stenogramei. Ministrul nu a exclus posibilitatea ca angajaţi ai ministerului să vină la audieri. "N-am apucat încă să vorbesc cu ei. Dacă decid sau nu să meargă este decizia lor, în conformitate cu conştiinţa lor şi cu drepturile lor constituţionale", a spus Elena Udrea.

Întrebată cum explică faptul că Ilie Năstase a fost plătit pentru evenimentul de la Roland Garros în condiţiile în care oricum ar fi susţinut un meci demonstrativ de tenis, plătit de organizatorii turneului, Udrea a spus că Năstase nu era obligat să participe la evenimentele organizate de minister şi că era firesc ca Năstase să primească un onorariu. "Pentru a folosi imaginea unor personalităţi ca Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Gheorghe Hagi trebuie să avem acceptul lor (...) Participarea domnului Năstase a fost negociată cu onorariu, ce avea el de făcut la Paris îl privea pe dânsul", a susţinut ministrul.

Un set de 15 documente de la Ministerul Turismului au fost aduse la Parlament, la sala grupului parlamentar al PDL, pentru a fi puse la dispoziţia parlamentarilor, jurnaliştilor şi publicului larg.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite