Secretarii de stat în MECI au aflat "pe surse" despre "Codul Andronescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarii de stat în MECI au aflat "pe surse" despre "Codul Andronescu"
Secretarii de stat în MECI au aflat "pe surse" despre "Codul Andronescu"

Secretarul de stat în MECI, Oana Badea, a declarat că nu a discutat cu ministrul Ecaterina Andronescu despre prevederile Codului Educaţiei, fapt care a blocat orice dezbatere publică pe tema aceasta. Badea a adăugat că "sursele" i-au spus în ce constă reforma din sistemul educaţional.

Citiţi şi:

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării Oana Badea a acuzat-o pe ministrul Ecaterina Andronescu de faptul că nu a consultat secretarii de stat la elaborarea Codului Educaţie, blocând astfel orice dezbatere pe tema prevederilor acestuia.

Badea a susţinut că prevederile Codului Educaţiei au fost elaborate având statut de "secret de serviciu" la care nu a avut acces, deşi este secretar de stat.

"Codul Educaţiei n-are nici o legătură cu trâmbiţata dezbatere publică. Textele de bază erau elaborate cu statut de secret de serviciu, seara sau chiar în toiul nopţii. Ca secretar de stat n-am participat la construcţia, elaborarea şi dezbaterea Codului Educaţiei", a declarat Oana Badea.

Bandea n-a avut nicio discuţie cu Andronescu despre Codul Educaţiei


Secretarul de stat a spus că ministrul Ecaterina Andronescu nu a convocat nici măcar o singură dată secretarii de stat din minister pentru o discuţie pe marginea reformei din sistem şi că nu a avut nicio convorbire cu Andronescu în legătură cu Codul.

"Am aflat pe surse prevederile Codului"

"Este foarte greu să te întâlneşti cu doamna ministru pe holurile ministerului", a spus Oana Badea. Ea a precizat că s-a autoinvitat la prima şedinţă în legătură cu Codul Educaţiei, iar apoi nu a mai fost invitată.

Badea a spus că din delegaţia MECI care a discutat cu sindicatele au făcut parte doar persoane agreate de ministru. Întrebată cum a aflat de prevederile Codului, Oana Badea a răspuns jurnaliştilor: "Pe surse. Dumneavoastră, ziariştii, ştiţi cel mai bine ce înseamnă asta".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite