MDRT a cumpărat materiale de construcţii de peste 30 mil. lei pentru refacerea caselor inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat că achiziţionat prin Bursa Română de Mărfuri materiale de construcţii în valoare de peste 30 milioane de lei, pentru reconstrucţia şi repararea caselor afectate de inundaţiile din iunie-iulie din România şi Republica Moldova.

"Materialele de construcţii achiziţionate în ringul BRM (ciment, armătură, tablă ondulată, nisip, pietriş, uşi interioare lemn, tâmplărie PVC, cărămidă plină, polistiren expandat, plăci OSB şi elemente zidărie BCA) vor ajunge în cel mai scurt timp în judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Cluj, Covasna, Harghita, Ialomiţa, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Satu Mare şi în raionul Hînceşti din Republica Moldova", se arată într-un comunicat al ministerului.

Aceste materiale vor fi folosite de persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii şi care au fost identificate ca având nevoie de ajutor, pe baza inventarierii făcute de prefecturi.

Produsele vor fi livrate de furnizori la depozitele stabilite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Inundaţiile din lunile iunie-iulie au produs pagube de 867 de milioane de euro, iar România ar putea primi de la Fondul de Solidaritate al UE doar 24,5 din ajutorul de 75 de milioane de euro la care spera Guvernul, potrivit ministrului Internelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite