MDRT: Pagubele iunundaţiilor se ridică la circa 59 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inudaţiile au produs pagube care se ridică la 247 milioane lei (circa 58,4 milioane euro), în condiţiile în care 3.483 de case au fost afectate, alte 246 s-au prăbuşit, iar 31,38 km de drumuri naţionale sunt deteriorate, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, vineri, că 654 de locuinţe şi anexe sunt în pericol de prăbuşire, 731 de poduri şi podeţe sunt distruse, iar 1.217 avariate.

România poate accesa Fondul de solidaritate al UE, dacă pagubele produse de inundaţii ar  depăşi 0,6 la sută din PIB (75,6 milioane euro).

Fondul de Solidaritate al UE a fost înfiinţat în anul 2002. Acesta a fost activat până în prezent de 33 de ori în urma unor calamităţi naturale, cum ar fi inundaţii, incendii de pădure, cutremure, furtuni şi secetă. Bugetul său anual se ridică la un miliard de euro, potrivit Agerpres.

200 de case din Dorohoi vor fi reconstruite

Ministerul condus de Elena Udrea, în parteneriat c asociaţia Habitat pentru Umanitate, va reconstruit 200 de case din Dorohoi afectate de inundaţii.

Potrivit oficialului de la Dezvoltare, materialele de construcţie şi fondurile vor proveni exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

"La reconstrucţia caselor ne bazăm pe voluntari şi pe beneficiarii locuinţelor", a spus Udrea.

Din cele 200 de case, 50 vor fi strămutate pe un teren neinundabil din apropiere. Casele vor avea suprafeţe de 60 de metri pătraţi.

"Nu mai permitem din acest an reconstrucţia caselor în acelaşi loc, dacă zona e inundabilă. În zone inundabile, noi case nu mai construim", a spus Udrea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite