MAE verifică informaţiile privind capturarea unui marinar român de către piraţii somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Alin Şerbănescu, a declarat astăzi că verifică dacă un marinar român se află la bordul unui vas grecesc capturat de piraţii somalezi în Oceanul Indian, relatează NewsIn.

Potrivit AFP, piraţii somalezi au capturat ieri în Oceanul Indian un cargobot grec, Maran Centrauros, cu 28 de marinari la bord, între care şi un român, a anunţat Ministerul elen pentru Protecţia cetăţeanului, care precizează că a primit asigurări de la căpitan că toţi marinarii au o stare bună a sănătăţii. Capturarea vasului a avut loc la 730 de mile marine est de coastele Somaliei, a precizat ministerul elen. Căpitanul grec al navei a informat telefonic autorităţile elene despre acest incident. El a spus că nouă piraţi înarmaţi au atacat vasul şi îl duc către apele teritoriale somaleze. Din echipaj fac parte 16 filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român. Cargobotul, navigând sub pavilion grecesc, plecase din Kuwait şi se îndrepta către Statele Unite, potrivit primelor informaţii.

"Ministerul Afacerilor Externe a declanşat procedurile standard în astfel de situaţii pentru verificarea informaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE. Ministerul de Externe promite că va informa publicul în momentul în care va primi un răspuns oficial la demersurile făcute pentru verificarea informaţiei.

Anul acesta 21 marinari români care făceau parte din echipajele a patru nave au fost ţinuţi în captivitate de piraţii somalezi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite