MAE din Singapore: Afirmaţiile lui Silviu Ionescu sunt "revoltătoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore l-a criticat, prin intermediul unei declaraţii de presă redactată în termeni duri, pe fostul diplomat român Silviu Ionescu, acuzat că a provocat două accidente şi a fugit de la locul faptei, în decembrie anul trecut.

Oficialii din Singapore au calificat drept "scandaloase" remarcile făcute de Ionescu referitoare la sistemul juridic din Singapore după ce a fost acuzat de provocarea celor două accidente.

 "Comentariile făcute în presă de Silviu Ionescu sunt scandaloase, denigrează integritatea sistemului judiciar din Singapore şi sunt fara temei", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE din Singapore, citat de AsiaoneNews.com.

"Sistemul juridic din Singapore este cunoscut pentru transparenţă, integritate şi standarde ridicate şi s-a clasat în mod constant în primele locuri în clasamentele internaţionale în ceea ce priveşte administrarea justiţiei şi independenţa puterii judecătoreşti. Aşa cum domnul Ionescu continuă să îşi susţină nevinovăţia, cea mai bună modalitate de a rezolva această chestiune este ca el să se întoarcă în Singapore pentru a-şi susţine varianta sa", a adăugat acesta.

Fostul diplomat a respins probele prezentate împotriva sa şi a declarat în repetate rânduri presei că nu crede în corectitudinea sistemului judiciar din Singapore.

Autorităţile din Singapore au pregătit 13 capete de acuzare împotriva diplomatul român Silviu Ionescu, după ce anchetă a stabilit că acesta se afla la volanul maşinii ambasadei care a fost implicată, în decembrie, într-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două.

Ionescu va fi acuzat, între altele, de conducere imprudentă, vătămare gravă şi părăsire a locului accidentului.

Ambasadorul României pentru Singapore, cu sediul în Japonia, Aurelian Neagu, va prezenta săptămâna aceasta, la o întâlnire care va avea loc la Ministerul de Externe din Singapore, poziţia oficială a României referitoare la cazul accidentului din Singapore în care a fost implicat fostul diplomat român Silviu Ionescu, a informat astăzi MediaCorp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite