MAE: 26 de cetăţeni români care au reuşit să ajungă la Benghazi, îmbarcaţi pe o fregata britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de cetăţeni români care au reuşit să ajungă la Benghazi au fot îmbarcaţi pe fregata britanică HMS Cumberland, urmând a fi transportaţi în Malta, informează Ministerul de Externe.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că în acest moment are loc îmbarcarea celor 26 de cetăţeni români, care au reuşit să ajungă la Benghazi, pe fregata britanică HMS Cumberland, urmând a fi transportaţi în Malta. Alţi 26 de cetăţeni români au fost îmbarcaţi şi urmează a fi transportaţi pe ruta Malta-Budapesta, prin intermediul avionului pus la dispoziţie de Ungaria. Un număr de cetăţeni români a fost îmbarcat din portul Ras Lanuf astăzi, la bordul unui feribot aparţinând Federaţiei Ruse. De asemenea, consulul României aflat pe aeroportul din Tripoli a coordonat operaţiunea de îmbarcare a 11 britanici, un român, 2 bulgari, 3 americani pe un avion cu destinaţia La Valetta", precizează MAE.

De asemenea, sâmbătă, 41 de români au fost  evacuaţi din Tripoli şi au ajuns la Bucureşti în cursul dimineţii.

Acesta este al treilea grup de cetăţeni români repatriaţi cu ajutorul aeronavei româneşti trimise special la Tripoli.

În prezent, numărul cetăţenilor români evacuaţi din Libia este de aproximativ 334.

Ministerul de Externe a trimis duminică dimineaţă un funcţionar consular la Tunis, pentru acordarea de sprijin şi asistenţă în vederea evacuării, pe cale terestră, prin trecerea frontierei libiano-tunisiene, în cursul zilei de luni, a unui grup de 79 de români de la Ghadameş.

Pentru cei 94 de cetăţenii români de la Sarir Wellfield şi Sarir Plant, care au dorit să se repatrieze, compania angajatoare organizează, în cursul zilei de luni, un convoi către Egipt. Conform precizărilor companiei aceştia vor fi ulterior, repatriaţi pe cale aeriană.

MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care se mai află în Libia să părăsească această ţară.

În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea să se adreseze la numărul de telefon +4021.319.21.37.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite