Diaconescu spune că în MAE mai există foşti colaboratori ai Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat astăzi, la Realitatea TV, că în Ministerul Afacerilor Externe mai există cazuri similare cu cel al ambasadorului României la Lisabona, Gabriel Gafiţa, în privinţa căruia Curtea de Apel Bucureşti a decis că a fost colaborator al Securităţii.

Întrebat dacă în Ministerul Afacerilor Externe mai există cazuri asemănătoare cu cel al ambasadorului Gafiţa, şeful diplomaţiei a spus: "Răspunsul este da". El nu a dat însă nume.

În privinţa ambasadorului Gafiţa, care a fost chemat în ţară pentru consultări, ministrul a afirmat că situaţia este "extrem de delicată" şi că MAE caută o soluţie.

"Situaţia este extrem de delicată. Va trebui să găsim o soluţie, pentru că, din punct de vedere al cadrului juridic, în acest moment, nu există o prevedere care să ne permită automat să reacţionăm într-un fel sau altul", a explicat Cristian Diaconescu, relatează Agerpres.

Întrebat dacă autorităţile portugheze ar fi la curent că ambasadorul român a fost colaborator al Securităţii, Diaconescu a răspuns că nu a primit niciun semnal din partea Lisabonei în legătură cu acest lucru.

Ambasadorul român la Lisabona, Gabriel Gafiţa, a fost chemat la Bucureşti pentru consultări, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că a fost colaborator al Securităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite