„M-am jucat cu nişte programe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Lucian Mândru (23 de ani) a declarat, ieri, judecătorilor Curţii de Apel că este posibil să fi accesat bazele de date ale Pentagonului din greşeală. „Nu ştiu dacă am accesat

Eduard Lucian Mândru (23 de ani) a declarat, ieri, judecătorilor Curţii de Apel că este posibil să fi accesat bazele de date ale Pentagonului din greşeală. „Nu ştiu dacă am accesat serverele respective şi nici nu am cunoştinţe de specialitate care să îmi permită să fac acest lucru. Tot ce am făcut a fost în joacă şi dacă am accesat ceva a fost întâmplător", a precizat Eduard Mândru în faţa judecătorilor. Ieşeanul a menţionat că regretă tot ce s-a întâmplat. „Nu am intenţionat să aduc un prejudiciu Departamentului de Apărare. Îmi pare rău că am ajuns în această situaţie şi că m-am jucat cu nişte programe", a mai adăugat tânărul. Acesta nu a recunoscut că ar fi transferat anumite date în mailul său, ci că acest lucru s-ar fi putut produce automat.

Acuzat că a spart
serverele Pentagonului

Ieşeanul a încercat să-i convingă pe magistraţi că poate fi cercetat în stare de libertate şi că nu reprezintă un pericol social. „Doresc să fiu cercetat în stare de libertate pentru a-mi putea finaliza studiile. Nu intenţionez să folosesc calculatorul", a spus Mândru. Cu toate acestea judecătorii au menţinut decizia luată de colegii lor de la Tribunal săptămâna trecută şi l-au arestat pe ieşean pentru 29 de zile.

Tânărul a fost acuzat că în anul 2006 ar fi intrat în bazele de date ale Departamentului de Apărare al Armatei S.U.A. şi a accesat documente confidenţiale. De asemenea, anchetatorii au precizat că ieşeanul a creat un prejudiciu de minim 35.000 dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite