Jaf în Franţa: O dubă cu zece milioane de euro a dispărut în Lyon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaf în Franţa: O dubă cu zece milioane de euro a dispărut în Lyon
Jaf în Franţa: O dubă cu zece milioane de euro a dispărut în Lyon

O dubă blindată care transporta 10 milioane de euro încărcaţi de la Banca Franceză a fost jefuită, fiind găsită goală în această dimineaţă în Lyon. Şoferul, de asemenea, este dat dispărut în continuare. Poliţiştii ezită între mai multe ipoteze, o posibilă luare de ostatici sau fuga şoferului cu suma imensă de bani.

Duba companiei Loomis ridicase 10 milioane de euro dintr-o sucursală a Băncii Franceze. În program apăruse o nouă oprire a dubei, astfel că doi dintre cei trei însoţitori au coborât din maşină, dar când au vrut să se urce înapoi, au fost surprinşi de dispariţia dubei.

Aceasta împreună cu cele 10 milioane de euro se evaporaseră. Vechiculul a fost găsit gol în jurul orei 12.30 într-o suburbie din Lyon, dar poliţiştii nu au dat de urma şoferului, care era angajat al companiei de mai bine de zece ani.

Investigatorii oferă două ipoteze. Prima este aceea a unei luări de ostatici: şoferul se presupune că ar fi acţionat sub ameninţarea  unor indivizi care l-au obligat să pornească maşina în timp ce colegii lui erau plecaţi. A doua posibilitate ar fi aceea că şoferul a fugit cu banii. Ceilalţi doi însoţitori sunt anchetaţi de poliţie. 

Conducătorii companiei spun că este mult mai probabil ca angajatul lor să fi fost luat ostatic întrucât bărbatul nu ar fi putut să pătrundă singur în seif şi să ia o sumă atât de mare. "Sunt mai multe proceduri care trebuie îndeplinite pentru a ajunge la banii din seif, este ceva suspect la mijloc, un bărbat nu poate face asta de unul singur", a spus directorul adjunct al companiei Loomis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite