Lupii dau târcoale stânelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii vrânceni au împuşcat, zilele trecute, doi lupi care coborâseră din munţi şi ameninţau o stână din comuna Poiana Cristei. Este pentru prima dată în ultimii trei ani când

Vânătorii vrânceni au împuşcat, zilele trecute, doi lupi care coborâseră din munţi şi ameninţau o stână din comuna Poiana Cristei. Este pentru prima dată în ultimii trei ani când vânătorii au fost chemaţi să intervină împotriva fiarelor.

Specialiştii susţin că temperaturile scăzute şi foamea îi împing pe lupi să atace satele izolate. „Din cauza gerului puternic, aceste animale mişună după hrană şi devin chiar agresive.

Aceste animale ajung mai greu în bătaia puştii şi de regulă cei mai iscuţiţi vânători împuşcă astfel de specii.

De ani de zile nu s-a mai vânat niciun lup, iar acum doi vânători au reuşit să evite o eventuală nenorocire”, a precizat Alexandru Dogaru, de la Inspectoratul Teritorial de Vânătoare Vrancea.

Localnicii sunt în continuare îngrijoraţi. „Faptul că lupii au ajuns în sat ne pune pe gânduri. Oamenii din aceste zone sunt în pericol. În alte zone din judeţ am avut probleme cu mistreţii care mereu distrug grădinile, iar urşii au atacat chiar oamenii”, a precizat Vlad Petruş, primarul comunei Poiana Cristei.

Potrivit normelor europene, lupul este un animal ocrotit. Sezonul de vânătoare la această specie este între 15 septembrie şi 15 martie. Dacă la cerb şi mistreţ vânătorii străini vin şi plătesc mii de euro ca să-i poată vâna, pentru lupi există foarte puţini amatori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite