Lupii au coborât din munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Haitele de lupi îi terorizează pe localnicii din comuna suceveană Poiana Stampei. „În ultimele luni au fost mai multe atacuri ale haitelor de lupi. Până acum atacurile au vizat

 Haitele de lupi îi terorizează pe localnicii din comuna suceveană Poiana Stampei. „În ultimele luni au fost mai multe atacuri ale haitelor de lupi.

Până acum atacurile au vizat animalele, în special viţei şi mânji care se găseau la păşunat. Mi-e frică însă că atacurile se vor îndrepta şi asupra oamenilor.

Avem copii care dimineaţa merg la şcoală, o serie de case sunt izolate, iar pericolul este ridicat”, susţine primarul Elisei Todaşcă. Acesta a lansat un apel către Direcţia Silvică să permită organizarea unei partide de vânătoare a lupilor.

Legea, de partea lupilor

Vânătorii spun însă că sunt legaţi de mâini şi de picioare şi că pentru a împuşca un lup este nevoie de un teanc de autorizaţii.
„Lupul este ocrotit în Uniunea Europeană, unde sunt exemplare foarte puţine.

Pentru a putea vâna un anumit număr de exemplare din această specie este nevoie de autorizaţie din partea Ministerului Mediului”, a explicat Nicolae Goicea, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava.

În acest moment, efectivele de lupi se ridică la peste 300, de două ori mai mult decât ar fi normal pentru judeţul Suceava. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite