Gherila maoistă Sendero Luminoso atacă din nou (France Presse)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gherila maoistă Sendero Luminoso atacă din nou (France Presse)
Gherila maoistă Sendero Luminoso atacă din nou (France Presse)

Două atacuri atribuite gherilei maoiste Sendero Luminoso s-au produs miercuri în estul statului Peru, au anunţat surse ale Ministerului Apărării de la Lima, informează Agence France Presse. Doi militari au fost ucişi şi patru răniţi în atacurile rebelilor.

Un elicopter a fost atacat cu focuri de mitraliere, la aterizare. Pilotul şi copilotul aparatuluzi de zbor şi-au pierdut viaţa, anunţă sursele citate.

Elicopterul transporta trei soldaţi răniţi într-un schimb de focuri cu gherila de inspiraţie maoistă, a declarat ministrul peruan Rafael Rey pentru postul oficial de radio . Încă un soldat a fost rănit.

Atacurile a avut loc în regiunea Santo Domingo de Acobamba, situată la peste 400 km est de Lima. Acesta a fost al treilea atentat din ultimele trei zile atribuit gherilei Sendero Luminoso, unde armata îşi dispută controlul regiunilor unde se cultivă coca.

Potrivit autorităţilor de la Lima, după rezolvarea conflictului intern, în 2000, în ultimul an confruntările între Sendero Luminoso şi forţele de securitate peruane s-au intensificat, gruparea rebelă reluându-şi activitatea în cooperare cu narcotraficanţii.

Peru este după Columbia cel de-al doilea producător mondial de coca, materia primă pentru cocaină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite