Lumea este "într-adevăr foarte aproape" de o pandemie de gripă H1N1-OMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general-adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda, a declarat astăzi că lumea este "într-adevăr foarte aproape" de o pandemie de gripă porcină, relatează AFP.

"Nu vrem ca oamenii să intre în panică" în perspectiva trecerii la nivelul 6 de alertă pandemică (nivel maxim), a subliniat el.

Citiţi şi:

Strategie comună de vaccinare împotriva noii gripe, dorită la Bruxelles

Medicul a adăugat că OMS vrea, înainte de toate, să se asigure că statele sunt pregătite să facă faţă virusului A(H1N1), a precizat medicul.

Comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou a cerut astăzi o strategie comună la nivelul UE de vaccinare împotriva gripei porcine, constând în special în identificarea grupurilor prioritare de populaţie.

În aceeaşi linie, Mexicul va găzdui un summit consacrat gripei porcine între 1 şi 3 iulie, în staţiunea balneară Cancun, la trei luni de la izbucnirea epidemiei care a provocat 106 decese în această ţară, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Virusul A (H1N1) al gripei porcine a contaminat până în prezent 25.288 de persoane din 73 de state şi a provocat moartea a 139, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii luni de OMS. În România au fost înregistrate 9 cazuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite