Lumea filmului a pus stăpânire pe Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia se va încheia pe 6 septembrie Festivalul a debutat miercuri cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn after

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia se va încheia pe 6 septembrie

Festivalul a debutat miercuri cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn after reading".

Pelicula fraţilor Coen, "Burn after reading", este o comedie cu o notă suprarealistă care distruge aerul glamour al actorilor Brad Pitt şi George Clooney, aceştia interpretând rolurile unor neisprăviţi simpatici. Pelicula este o parodie a filmelor de spionaj, un amestec de sex, thriller şi umor negru, tipic fraţilor Coen.

După premiera de la Veneţia, criticii s-au împărţit în două tabere - unii au considerat că filmul nu va avea nici pe departe succesul pe care l-a avut "Nu există ţară pentru bătrâni", iar alţii au lăudat producţia. Ediţia din 2008 a evenimentului este dedicată cineastului egiptean Youssef Chahine, care a murit pe 27 iulie.

Aplauze pentru "Pa-ra-da"

Coproducţia Italia-Franţa-România, "Pa-ra-da" a fost aplaudată timp de 12 minute după proiecţia din Sala Grande. Pelicula se bazează pe o poveste adevărată, a lui Miloud, un clovn de stradă franco-algerian, care ajunge în capitala României în 1992 şi intră în contact cu "boschetarii", pe care se hotărăşte să-i ajute.

Înainte de proiecţia de la festival, grupul de copii instruiţi de Miloud a făcut o serie de acrobaţii, printre care şi o piramidă umană, care a fost aplaudată de public.

Valentino are o pasiune pentru Veneţia

Celebrul designer italian, retras din lumea modei din luna ianuarie a acestui an, şi-a făcut apariţia la Veneţia, unde a fost lansat filmul despre cariera şi viaţa sa. "Valentino: Ultimul împărat" este un film care-l prezintă pe Valentino în viaţa sa de zi cu zi.

Cel care le-a îmbrăcat pe Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor şi Julia Roberts a mărturisit la Veneţia: "Am plecat din industria modei cu bucurie, am vrut să trăiesc un pic şi din viaţa mea. Am făcut multe pentru modă, acum mă gândesc şi la mine".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite