"Luceafărul a făcut sex cu aleasa lui!" Unde scrie? La Bac. Iată şi alte perle!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bac fără perle ale elevilor n-a mai văzut nimeni. Nici anul 2012 nu face excepţie. După proba scrisă de la limba şi literatura română la bacalaureat, apare şi colecţia de perle. Absolvenţii de liceu au dat dovadă încă o dată de imaginaţie, dar şi de lipsă de cunoştinţe. Profesorii s-au îngrozit când au început să corecteze lucrările.

"Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina i-a dăruit un copil din flori". Perlele de la Bac care te fac să dai din râs în plâns

La proba de limba şi literatura română candidaţii de la Bacalaureat au avut ca cerinţă un eseu pornit de la o operă eminesciană. Mulţi s-au impotmolit şi în loc să prezinte textul eminescian," Scrisoarea 1", l-au confundat cu piesa dramatică "O scrisoare pierdută". 

Cei care au ştiut s-au încurcat în povestea Luceafarului.

"Luceafărul se duce la demagog, şi nu la demiurg, şi îi cere să-l facă muritor", a scris un absolvent de liceu.

"Fata de împărat nu se duce în lumea lui Hyperion pentru că îi e teamă să nu răcească" a scris altul.

Profesorii nu s-au plictisit deloc, dar sunt ingrijoraţi de modul in care elevii au abordat subiectele de anul acesta. "Normal, stârnesc râsul, dar ne şi îngrijorează. Ne şi îngrijorează pentru că aceste exprimări spun ceva important despre nivelul unora, despre felul cum tratează cu superficialitate", a declarat un profesor, conform antena 3.

Iar perlele au tot continuat:

„Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat".

„Luceafărul dorea să coboare pe Pământ pentru a deveni muribund".

„Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit".

„Luceafărul s-a transformat într-un hipiot şi i-a zis Demiurgului că-l face cântăreţ, să-l asculte toată lumea"

Rezultatele finale la proba de limba si literatura română vor fi afişate pe 8 iulie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite