Luca Călinescu nu consumase droguri sau alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luca Călinescu
Luca Călinescu

Trupul neînsufleţit al lui Luca, fiul cunoscutului actor şi om de televiziune Florin Călinescu, a fost adus ieri în ţară, de la Praga, fiind depus la Studiourile Media Pro din Buftea, unde toţi cei apropiaţi vor putea să-şi ia rămas bun.

Tânărul va fi înmormântat azi, fără slujbă religioasă, la Cimitirul Cernica, unde a fost înhumată şi mama sa, Ana-Maria Călinescu, decedată în urmă cu şapte ani.

Luca Călinescu (24 de ani - foto) s-a sinucis în noaptea de duminică spre luni, într-o cameră de hotel din Praga, unde se afla pentru un proiect cinematografic. El studia la „John Moores University" din Liverpool.

Ieri au fost făcute publice şi rezultatele autopsiei efectuate de medicii cehi, care au stabilit că Luca nu consumase droguri sau alcool înainte de a-şi pune capăt zilelor. Nu se ştie încă dacă fiul lui Florin Călinescu a lăsat un bilet de adio în care să-şi explice gestul, familia păstrând o discreţie totală.

 Cea mai probabilă cauză este o stare depresivă. Tânărul se confrunta cu acest gen de probleme încă de la vârsta de 17 ani, imediat după moartea mamei sale.

Colectivul de actori de la Teatrul Mic din Bucureşti, unde Florin Călinescu este director, i-a trimis acestuia un mesaj de condoleanţe şi a anulat spectacolele care erau programate în 24 şi 25 aprilie, în semn de solidaritate faţă de colegul lor.

Totodată, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a făcut un apel, prin vocea preşedintelui Răsvan Popescu, solicitând televiziunilor să respecte dreptul la intimitate al familiei Călinescu.

„Cerem posturilor de televiziune să respecte imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în suferinţă", a declarat Popescu. 

Singurul membru al familiei Călinescu care a avut puterea să vorbească despre tragedie a fost Petru, fratele lui Luca, care a postat, ieri, un nou mesaj pe Facebook: „Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Sunt profund emoţionat să aflu că Luca are atât de

mulţi prieteni în toată lumea, care ţin la el. Sunt sigur că mesajele voastre au ajuns la el. Dragoste tuturor".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite