Lovitură de Palas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorizaţiile de construcţie pentru ansamblul Palas ar fi trebuit emise de Consiliul Judeţean, nu de Primărie. Doi consilieri ieşeni PDL au cerut sistarea ridicării ansamblului Palas, pe motiv că investitorul ar fi încălcat legislaţia privind construcţiile.

Reprezentanţii opoziţiei îl acuză pe dezvoltatorul imobiliar Iulius Group că nu are autorizaţiile de construcţie necesare pentru a ridica clădiri în centrul Iaşiului.

Tiberiu Brăilean, consilier judeţean PDL, şi Sorin Ionescu, consilier local din partea aceluiaşi partid, susţin că investitorii ar fi trebuit să ceară avize de la Consiliul Judeţean Iaşi, şi nu de la Primăria Iaşi. „Am trimis plângeri prealabile către Prefectură, Primărie, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Prin acestea, cerem revocarea celor 10 autorizaţii de construire emise de către Primăria Iaşi între 27 şi 30 mai 2008 pentru Palas şi sistarea lucrărilor până când investitorul va intra în legalitate”, a precizat Sorin Ionescu.

Acesta invocă un articol din Legea 422/2001, potrivit căruia doar „Consiliile Judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti eliberează autorizaţii de construire pentru imobile aflate în zona de protecţie a monumentelor istorice”.

Contestaţiile, ignorate de autorităţi

 „Nu mă obosesc să le răspund celor doi domni”, a replicat scurt Iulian Dascălu, patronul Iulius Group. Oficialii municipalităţii susţin că nu au nicio emoţie în legătură cu acuzaţiile de neglijenţă formulate, printre altele, de către cei doi reclamanţi. „Domnul Ionescu s-a folosit de nişte legi care nu mai sunt în vigoare în momentul de faţă”, a declarat Lăcrămioara Vernică, secretar al Consiliului Local Iaşi.

Singura instituţie în măsură să sisteze lucrările de construcţie la Palas nu se va implica în această chestiune. „Conform legislaţiei cu care lucrăm noi, primarul municipiului emite autorizaţii de construire în cazuri precum cel în speţă. Noi o să solicităm Consiliului Judeţean verificarea condiţiilor în care au fost eliberate autorizaţiile pentru complexul Palas”, a declarat Ciprian Roşca, inspector-şef teritorial al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite