„Lotul Piedone“ rămâne fără permise auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, manelistul Vali Vijelie, fotbaliştii Cristian Pulhac, Cozmin Moţi şi Adrian Ropotan vor rămâne fără permise de conducere. Executivul a

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, manelistul Vali Vijelie, fotbaliştii Cristian Pulhac, Cozmin Moţi şi Adrian Ropotan vor rămâne fără permise de conducere.

Executivul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă în baza căreia vor putea fi retrase permisele auto dacă există „indicii temeinice” că acestea au fost obţinute prin fapte de corupţie.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a explicat, ieri, că „indicii temeinice” înseamnă „acte sau fapte prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată a titularului permisului şi a unor persoane din cadrul instituţiilor emitente”.

Măsură anticarnaj pe şosele

„În acest fel, celor 3.500 de persoane, care acum sunt identificate în această situaţie în cazul Piteşti, le vom retrage permisul de conducere şi în acest fel vom stopa acest carnaj care există pe şosele ca urmare a unor accidente comise de persoane care au obţinut permisele în acest fel”, a adăugat ministrul Nica.

Dosarul de corupţie privind obţinerea frauduloasă de permise auto în Argeş a fost declanşat pe data de 13 iunie 2008, când 18 persoane, printre care şi comisarii-şefi Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea, şeful şi, res­pectiv, adjunctul Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări Argeş, au fost arestate. Ulterior, alte patru persoane au fost reţinute în această cauză. Procurorii DNA au arătat că în Argeş au obţinut ilegal permise auto peste 3.500 de persoane.

Vali Vijelie: „Dau iar examen“

Printre cei care au obţinut permise auto în Argeş, fiind vizaţi în ancheta obţinerii frauduloase a carnetelor de conducere, se numără o serie de persoane publice.

Cristian Popescu Piedone nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, însă cântăreţul de manele Vali Vijelie a declarat că nu înţelege de ce Guvernul a adoptat o astfel de ordonanţă. „Am trecut corect examenul auto, nu am avut niciodată vreun accident rutier, dar dacă e nevoie, voi da din nou examenul”. Fotbalistul Cozmin Moţi nu a dorit să comenteze decizia Executivului.

Contra unor sume de bani sau diverse produse, candidaţii obţineau permise de conducere chiar şi fără să se prezinte la proba practică (traseu).

Printre „beneficiarii” permiselor de conducere au fost depistaţi analfabeţi şi chiar persoane cu handicap. Mai mult, pentru a putea susţine examenul auto în judeţul Argeş, candidaţii din alte oraşe îşi făceau viză de flotatant până după obţinerea permisului de conducere.

În decembrie anul trecut, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a poliţiştilor şpăgari din Argeş.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite