Pe Valea Lotrului nu ai unde pune cortul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Voineasa spune că terenurile sunt ale obştilor şi că li s-a pus în vedere amenajarea unor locuri de campare

Edilul-şef din Voineasa, una dintre localităţile de munte care este călcată de zeci de turişti, a recunoscut că în zonă nu este niciun spaţiu de campare, pentru că toate terenurile unde vin turiştii şi îşi pun corturile sunt fie proprietate privată, fie ale obştilor de moşneni.

„Noi le-am înaintat adrese obştilor să identifice zone unde se pot amenaja spaţii de campare şi să le facă. Pentru că anul acesta sezonul turistic este pe sfârşite, le-am impus ca anul viitor să se pună la punct“, a precizat primarul din Voineasa, Gheorghe Dobrin.

Se caută locuri unde se pot amplasa toalete

Şeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, un împătimit al muntelui, susţine că turiştii lasă în urma lor un dezastru fără margini şi, nu de puţine ori, voluntarii sau iubitorii munţilor sunt nevoiţi să adune mizeriile. „Dacă s-ar amenaja vetre de foc, dacă ar exista toalete, s-ar monta coşuri de gunoi şi s-ar percepe taxe de campare, aşa cum este în lumea civilizată, cu siguranţă ar arăta altfel aceste ţinuturi. Turiştii ar fi responsabilizaţi şi nu s-ar mai comporta ca în crâng. Noi chiar am primit o adresă din partea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România să identificăm locurile unde se pot monta toalete“, a spus Lera. Primarul din Voineasa spune că mai trimite, ori de câte ori crede de cuvinţă, pe cei doi centralişti de la centrala termică să strângă gunoaiele turiştilor. Peisaje foarte frumoase ale munţilor Lotrului sunt „schimonosite“ nu doar de turişti, dar şi de culegătorii de ciuperci sau fructe de pădure. „Ei sunt stăpânii munţilor şi lasă în urma lor adevărate dezastre. Dacă locurile lor de campare ar fi bine delimitate şi nu aţi mai vedea în zona Voineasa sau Petrimanu faţa atât de schimonosită a munţilor“, a mai spus Lera.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite