12 copii români luaţi de lângă familiile lor de pe un stadion din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 copii români luaţi de lângă familiile lor de pe un stadion din Londra
12 copii români luaţi de lângă familiile lor de pe un stadion din Londra

Cotidianul The Times informează despre cazul a 12 copii români luaţi de lângă familiile lor, care locuiau pe un stadion de pe Claremont Road de câteva luni, de către consiliul local al burgului Barnet din Londra, la câteva ore după ce le-a fost tăiat curentul electric.

Aproximativ 70 de familii îşi construiseră o locuinţă improvizată pe fostul stadion al clubului de fotbal londonez Hendon.

Una dintre mamele căreia asistenţii sociali i-au luat copilul, Jana Hirtescu, a implorat poliţia şi serviciile sociale să nu îi ia fiul de numai opt luni, Andrei. Autorităţile i-a pus cătuşele soţului acesteia şi l-a ridicat de la faţa locului atunci când acesta le-a cerut să îi arate actele pe baza cărora le puteau lua copiii. Toni, un electrician de 35 de ani aflat în şomaj, a declarat înlăcrimat:

Este groaznic, ceea ce faceţi este un abuz.
În această ţară suntem trataţi ca nişte nimeni. Cum pot veni să ne ia copiii aşa?
, a adăugat el.

Bărbatul povesteşte cum, în urmă cu o zi, autorităţile au venit în miez de noapte şi au tăiat cablurile electrice, pentru ca a doua zi să revină spunând că locul nu este sigur pentru copii.

Mi-au spus că trebuie să îmi găsesc un alt loc delocuit înainte de a-mi recupera fiul
, a spus românul.

Familia trăieşte pe stadionul de pe Claremont Road de când Toni şi-a pierdut locul de muncă în luna iulie şi nu şi-a mai putut plăti chiria pentru apartamentul din Edmonton. De atunci, familia locuieşte într-un vestiar al stadionului, care nu are mai mult de 3 m lungime şi 2 m lăţime.

Pentru că nu avem actele necesare, nu putem obţine locuinţe sociale p aşa că am venit în Cricklewood unde trăiesc o mulţime de români şi am aflat de acest loc, s-a plâns omul.

Consiliul local din Barnet a permis unei companii private să reconfigureze stadionul pentru ca aici să poată locui unele persoane, în urmă cu cinci ani, permisiunea urmând să expire pe 18 octombrie.

Poliţia din Barnet susţine că s-a deplasat pe fostul stadion cu reprezentanţi ai companiei de electricitate, pentru a face reţeaua de alimentare sigură, dat fiind că aceasta era considerată prost cablată şi periculoasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite