Logica şi sportul nu vor fi scoase din programa şcolară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi că orele de logică şi sport nu vor fi scoase din programa şcolară.

"Nu s-a pus niciodată problema să fie scoasă logica. Nu, la fel nici sportul. Sunt patru ore de sport pe săptămână în curriculum. O să fiu cu ochii pe profesori pentru că aş vrea să refacem mişcarea sportivă de masă şi baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Sunt două obiective pentru mine foarte clare", a explicat ministrul, respingând informaţiile că logica şi sportul nu se vor mai preda în şcoli.

Despre şedinţa de Guvern de ieri, Andronescu a precizat: "Eu n-am putut să răspund, n-am avut posibilitatea să răspund, a  spus numai domnia sa (preşedintele Băsescu, n.r.)", relatează NewsIn.

Traian Băsescu, prezent ieri la şedinţa executivului, a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice.

Spunând că "despre păpădie şi salată copii pot citi şi pe Google", şeful statului s-a arătat îngrijorat că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România. "Să facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus şeful statului.

Băsescu a sfătuit ministerul să ţină cont de sugestiile Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ în elaborarea unor noi legi privind învăţămîntul şi a atras atenţia că trebuie făcută reformă cât mai repede în acest domeniu.

Totodată, el a cerut Ecaterinei Andronescu să nu scoată educaţia fizică din şcoli.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite