Un singur ţigan s-a angajat la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 firme din Târgu-Jiu au oferit o sută de locuri de muncă rromilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat astăzi Bursa Locurilor de Muncă pentru rromi. 
Aceasta a avut loc la sediul Fundaţiei pentru Tineret DEL din zona C.A.M. din Târgu-Jiu. La Bursă au venit puţini rromi comparativ cu perioada anului trecut. Paradoxal, numărul agenţilor economici a  fost mai mare anul acesta decât la bursa organizată anul trecut.  „13 angajatori au oferit persoanelor de etnie rromă o sută de locuri de muncă, majoritatea fiind în domeniul construcţiilor. Dintre cei prezenţi, nouă au fost selectaţi în vederea susţinerii unui interviu. Au fost şi joburi pentru persoanele cu studii superioare. Astăzi un singur rrom având studii superioare s-a angajat pe loc“, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Bărbatul de etnie rromă spune că azi a avut noroc să găsească un loc de muncă. „Am terminat în urmă cu 12 ani Facultatea de Drept în Bucureşti. Am fost o perioadă profesor de Istorie şi Tradiţia Rromilor. Astăzi se pare că am avut noroc să mă angajez ca administrator la un hotel în Ţicleni“, a spus Sorinel Bratu, de 34 de ani, din Târgu-Jiu.

„Sap, fac orice pentru o bucată de pâine“


În timp ce persoanele tinere fug de muncă,  o ţigancă în vârstă de 73 de ani a venit astăzi la bursă în speranţa că îşi va găsi un serviciu. Femeia trăieşte într-o cocioabă şi sunt puţine zilele în care are ce să mănânce. Bătrâna spune că poate lucra orice, numai să aibă bani de o pâine. Cu lacrimi în ochi, bătrâna povesteşte că  de  patru ani caută loc de muncă şi nu găseşte. „Sunt cea mai amărâtă femeie din zona Obreja. Nu am pe nimeni, nu am copii, nu am soţ, am decât un ajutor social de un milion de lei. Sunt operată de mai multe ori şi lucrez cu ziua pe unde apuc. Sap, fac orice pentru o bucată de pâine. Sunt muritoare de foame“, spune bătrâna. Chiar dacă este bătrână şi bolnavă şi nici nu ştie să scrie, Angelica Mărgel a participat la fiecare bursă organizată de AJOFM.
Chiar dacă a fost selectată în vederea obţinerii unui loc de muncă, bătrâna speră că angajatorii chiar o vor contacta. Femeia ar putea muncii la o fabrică de tăiere a lemnului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite