Locuri de joacă periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tobogane crăpate, balansoare fără spătare, cuie ieşite din bănci sau table contorsio­nate. Asta găsesc copiii când ies în parcurile Ploieştiului să se joace. Doar 19 din cele 54 de

Tobogane crăpate, balansoare fără spătare, cuie ieşite din bănci sau table contorsio­nate. Asta găsesc copiii când ies în parcurile Ploieştiului să se joace. Doar 19 din cele 54 de părculeţe din oraş au fost modernizate şi au aviz de la ISCIR, organismul de inspecţie a instalaţiilor şi aparatelor. Dacă nu se strică din cauza uzurii, obiectele de joacă sigur sunt distruse de oamenii străzii sau de tinerii certaţi cu legea.

„Se realizează reparaţii în mod curent, ca de exemplu înlocuirea riglelor lipsă, repararea sau înlocuirea lor. O mare parte de vină aparţine însă cetăţenilor certaţi cu legea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public şi Privat, Adela Frăţilă.

Aceasta a dat exemplul părculeţul situat pe strada Spătar Milescu, unde, la numai câteva săptămâni de la modernizarea  acestuia, au dispărut indicatoarele şi spătarele de la băncuţe sau balansoare. Nici parcul de distracţie din zona Complexul Mare nu poate fi numit unul la standarde europene. Din scăunelele de lemn montate pe balansoare lipsesc bucăţi întregi, iar rugina şi-a pus amprenta pe fiarele şi aşa uzate de trecerea timpului.

„Am venit cu copilul aici pentru că suntem mai aproape de casă, nu pentru că sunt mulţumită de condiţiile în care se joacă. Există şi o plăcuţă prin care suntem anunţaţi că cei mici nu sunt în siguranţă, dar nu avem unde să ne ducem”, a declarat revoltată o mămică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite