Locuri doar în grădiniţele private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri doar în grădiniţele private
Locuri doar în grădiniţele private

Sute de copii de vârstă preşcolară din Târgu-Jiu ar putea rămâne în acest an acasă

Grădiniţele din Târgu-Jiu sunt ocupate în proporţie de 100%. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, din cele 24 de grădiniţe existente la nivel de municipiu, nu a mai rămas niciuna care să mai dispună de vreun loc liber pentru micuţi. Părinţii mai au o singură şansă pentru a-şi integra copiii în învăţământ: grădiniţele particulare.

Locurile ocupate de la începutul verii


„Locurile s-au ocupat în totalitate, încă de la începutul verii. La nivel de Târgu-Jiu s-a dispus de un număr de 2.715 locuri în grădiniţele de stat“, a precizat Victoria Vladu, inspector şcolar pe probleme de educaţie preşcolară. Pentru părinţii care încă nu au prins un loc în grădiniţe pentru copii lor ar mai fi o speranţă. Ei vor trebui să aştepte până când cineva doreşte să renunţe la locul deja ocupat şi să-şi ţină copilul acasă.

Grădiniţele private, pentru familiile înstărite


În Târgu-Jiu sunt grădiniţe particulare care încă mai au locuri libere pentru preşcolari. Cele patru care funcţionează în oraş au însă un număr mic de locuri reuşind să rezolve doar parţial problema celor rămaşi pe dinafară în acest an. Un loc la o grădiniţă particulară costă între 400 şi 500 de lei, taxă în care sunt incluse rechizite pentru copii, precum şi o masă de care micuţii pot să dispună pe timpul programului petrecut la grădiniţă. În sistemul de stat, o masă pe zi la o grădiniţă cu program prelungit costă doar 5 lei, sumă pe care părinţii o plătesc lunar. „Noi am încadrat 15 copii şi mai avem disponibile circa 30 de locuri. Oferim copiilor noştri cele mai bune condiţii“, a spus reprezentanta grădiniţei particulare Pinocchio, Mariana Antohe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite