Locuitorii din Siliştea se plâng că le-au luat-o casele la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ zece case din localitatea vasluiană Siliştea, comuna Iana, se află în pericol din cauza alunecărilor de teren provocate chiar de localnici. Oamenii au tăiat pe parcursul anilor

Aproximativ zece case din localitatea vasluiană Siliştea, comuna Iana, se află în pericol din cauza alunecărilor de teren provocate chiar de localnici. Oamenii au tăiat pe parcursul anilor salcâmii de pe o suprafaţă de 17 hectare, care aveau rol de protecţie.
Potrivit primarului comunei Iana, Melu Mocanu, trei dintre case sunt în pericol iminent de prăbuşire, deoarece se află în apropierea ravenei care s-a extins şi din cauza ploilor din ultimele zile. Primarul a informat autorităţile judeţene asupra situaţiei şi a cerut ajutor pentru ca oamenii să poată fi mutaţi în altă parte. Reprezentanţii prefecturii au constituit o comisie care va evalua situaţia. Responsabilii pentru amenajarea şi întreţinerea perdelelor de protecţie din zona respectivă condamnă acţiunea fără discernământ a locuitorilor din Siliştea, calificând-o drept iresponsabilă. "Au ras totul de pe cele 17 hectare, fără să se gândească la consecinţe. Copacii susţineau terenul şi nu lăsau râpa care traversează satul să se extindă. Acum vor suporta consecinţele, fiind numai vina lor. Noi le-am explicat la ce pericol se expun, dar ziua vorbeam, iar noaptea tăiau copacii", a declarat directorul filialei Vaslui a Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Adrian Ciocoiu. Autorităţile locale sunt pregătite să intervină în caz de pericol pentru evacuarea locuitorilor, dar nu dispun de resursele financiare necesare ridicării unor noi case.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite