Locuitorii de la Ocnele Mari primesc 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii de la Ocnele Mari primesc 1,5 milioane de lei
Locuitorii de la Ocnele Mari primesc 1,5 milioane de lei

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei pe anul 2009 cu suma de 1,5 milioane de lei, pentru construcţia caselor de la Căzăneşti, unde se vor muta locuitorii afectaţi de exploatarea de la Ocnele Mari.

Banii provin din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. "Banii vor fi destinaţi finalizării construirii caselor de la Căzăneşti, unde urmează să se mute locuitorii afectaţi. De asemenea, fondurile allocate vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de prăbuşire controlată prevăzute în programul de măsuri pentru detensionarea situaţiei din Câmpul I Sonde", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Decizia de miercuri vine ca urmare a vizitei efectuate, în urmă cu două săptămâni, de prim-ministrul Emil Boc la Ocnele Mari, pentru a inspecta perimetrul unde se desfăşoară procesul de prăbuşire controlată a tavanului minei de sare din câmpul I sonde de la Ocnele Mari, judeţul Vâlcea. Premierul  a dat atunci asigurări că fiecare persoană strămutată va fi despăgubită şi va fi sprijinită să finalizeze construcţia locuinţei.

Reprezentanţi ai Corpului de Control au început, miercuri, verificarea respectării cadrului legal în acordarea de despăgubiri persoanelor ale căror proprietăţi au fost afectate sau calamitate, din cauza lucrărilor de lichidare a situaţiei din Câmpul I şi II de sonde de la Ocnele Mari.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite