Locotenentul lui Cozma a ieşit din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Dorin Loiş, a fost eliberat, ieri, din închisoarea de la Bârcea Mare, fiind aşteptat la ieşirea din penitenciar de Miron Cozma şi de alţi lideri ai

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Dorin Loiş, a fost eliberat, ieri, din închisoarea de la Bârcea Mare, fiind aşteptat la ieşirea din penitenciar de Miron Cozma şi de alţi lideri ai minerilor. Loiş consideră că a fost condamnat pe nedrept.

„O să încerc să repar nedreptatea care mi s-a făcut. Consider că am fost condamnat pe nedrept şi am stat nevinovat în închisoare. Le mulţumesc din suflet celor care au venit astăzi să mă întâmpine. Singurul lucru care nu mi-a plăcut în puşcărie este că în meniul nostru nu era fasole”, a declarat Loiş la ieşirea din închisoare.

Loiş a fost condamnat de instanţele de judecată la cinci ani de detenţie pentru tentativă de subminare a puterii de stat în urma evenimentelor sindicale din 1999, cunoscute ca mineriada „Costeşti-Stoeneşti”, fiind încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea Mare din Hunedoara, în 2005.

În urmă cu o săptămână, Comisia de eliberare condiţionată a dat aviz pentru punerea sa în libertate înainte de termen, iar Judecătoria Deva a validat decizia comisiei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite