Localurile mizează pe strategia „Orelor vesele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii beneficiază de reduceri la preţul băuturilor sau de promoţii, între anumite ore sau în weekend. Mai multe localuri din oraş se întrec în oferte speciale pentru a atrage clientela în „orele moarte”.

 O seară în oraş cu prietenii poate fi mai avantajoasă decât pare la prima privire aruncată în meniu. Nu strică un tur al localurilor din Bistriţa pentru a afla cele mai tentante oferte la băutură. Băutură mai ieftină, băutură mai multă, meniuri speciale, toate sunt strategii pentru a umple localurile şi pentru a spori consumaţia. „Old House Pub”, un local cu un aer de epocă amenajat destul de recent în fosta „Coroniţa”, pe ideea unui pub irlandez, oferă băutură la un pachet avantajos la sfârşit de săptămână.
Cei care vor să guste o băutură tare cu prietenii, pot să îşi ia o sticlă de Jack Daniel’s şi primesc şase doze de energizant. Amatorii de senzaţii nordice pot să opteze pentru o sticlă de Finlandia la care primesc o sticlă de Granini. Periodic, „Old House Pub” are „happy hours” pentru bere, între 17.00 şi 20.00, când iubitorii acestei băuturi pot să o comande cu 20% reducere. Daniel Gal, barman la Old House, spune că ofertele „Happy Hours” se practică mai ales în perioadele anului când au timpi morţi. „În alimentaţie publică, ofertele acestea apar mai ales la orele serii, când nu sunt clienţi. De exemplu, dacă avem reducere la bere, oamenii vin şi în intervalul orar 17.00 şi 20.00. Dacă nu, nu prea trec pragul decât după aceste ore”, explică el.

Cafeaua de dimineaţă

„Bhappy”, bar, pub & club aflat pe Strada Vasile Lupu are ofertă specială pentru cei care au de gând să stea mai mult pe acolo:  o băutură gratis la cinci cumpărate. Aceeaşi ofertă este valabilă şi pentru cei care vor să bea o cafea în „Bhappy”, care, de altfel, este un local cu un aer foarte elegant.
Cei care vor să savureze o cafea într-un cadru „artistic” pot să aleagă Art Cafe, de pe Bulevardul Republicii, care are o manieră la fel de artistică şi în servitul cafelei: cine trece pe acolo până la ora 14.00 are parte de o cafea ca la carte, cu lapte, croissant şi  biscuiţi lângă, la doar 4,5 lei. Dacă, totuşi, alţii preferă localul de peste drum, „Green House”, şi o bere cu prietenii în loc de cafea, la patru sticle de Beck’s Lemon primesc una gratis.

Oferte tentante pentru grupuri

Clienţii se simt atraşi de aceste oferte la băuturi alcoolice, mai ales dacă vin în grupuri mai numeroase, pentru că rar vezi pe cineva să consume singur o sticlă de whiskey. „Eu nu prea sunt cu băutura, dar, din ce aud de la prietenii mei, e ceva foarte bun. Mai ales dacă e vorba de un grup mai mare. De exemplu, în cluburi, daca e ora la care s-a adunat lumea, e foarte convenabilă ideea”, spune Emilia Cotul, o tânără de 20 de ani.
„Mi se par foarte ok aceste oferte, când ies cu mai mulţi prieteni. Asta, bineînţeles, dacă ne hotărâm cu toţii asupra aceleiaşi băuturi”, spune şi Alexandru Ilieş, de 24 de ani. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite