Liviu Pop: Prioritatea zero este legată de examenele naţionale şi de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că în perioada scurtă a mandatului său la conducerea ministerului, prioritatea zero este legată de examenele naţionale şi de bacalaureat, întrucât unele termene sunt foarte scurte, iar altele chiar întârziate.

"Prioritatea zero este cea legată de examenele naţionale şi de bacalaureat. Termenele sunt foarte scurte, unele chiar întârziate. Nu vreau să caut vinovaţi, vreau ca examenele să se desfăşoare corect, legal şi în termen", a spus Liviu Pop în conferinţa de presă privind preluarea ca interimar a mandatului de ministru al Educaţiei.

Liviu Pop a mai spus că până vineri va avea o situaţie clară în ceea ce priveşte organizarea examenelor şi că echipa Ministerului Educaţiei va lucra 24 de ore din 24.

El a ţinut să precizeze că ordinele privind organizarea testelor naţionale şi a bacalauratului nu vor fi modificate, astfel că în sălile de examen va fi menţinută supravegherea video.

"Repet, ordinele de ministru privind organizarea examenelor rămân în vigoare, nu vor fi modificări. Supravegherea video face parte din aceste ordine, o vom menţine aşa cum este prevăzută în ordinele de ministru", a mai spus Liviu Pop.

Ministrul inerimar al Educaţiei a precizat că în zilele următoare vor fi desemnate comisiile de bacalaureat, întrucât luni are loc examenul de bacalaureat pentru olimpici.

"Este în joc viitorul a 500.000 de copii care participă la bacalaurat şi la testele naţionale. Obiectivele principale vizează desemnarea comisiilor de bacalaureat, termenele fiind depăşite. Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat va fi secretarul de stat din acest moment, dacă acesta nu va fi schimbat din funcţie. Luni începe bacalaureatul olimpicilor şi totul trebuie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii", a subliniat Liviu Pop.

În legătură cu învăţământul universitar, Liviu Pop a precizat că luni va avea o întâlnire cu ultimii trei miniştri.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai semnalat faptul că hotărârile de guvern privind cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar, dar şi pentru cel superior trebuiau aprobate la 1 martie, precizând că probabil acest lucru se va întâmpla zilele următoare.

"Nu avem voie să greşim cu nimic, sperăm ca hotărârea de guvern privind cifra de şcolarizare să fie aprobată în zilele următoare. Vineri voi anunţa comisiile de bacalaureat şi tot atunci voi prezenta situaţia clară privind bacalaureatul şi testele naţionale. M-am gândit de două mii de ori până să accept această funcţie, dar, din respect pentru părinţi, profesori, elevi şi premierul Victor Ponta, am acceptat. Ştiu că este o perioadă foarte grea şi trebuie să lucrăm fără greşeală", a spus Liviu Pop.

De asemenea, ministrul interimar al Educaţiei a anunţat că în 7 mai s-a suspendat din toate funcţiile în care era implicat în privinţa proiectelor derulate cu fonduri europene şi totodată şi-a înaintat demisia celor două organizaţii sindicale din care făcea parte.

El a ţinut să îi mulţumească lui Ioan Mang pentru deschiderea cu care a fost primit în minister.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite