Liviu Pop: Joi au fost trei incidente în şcolile din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că fenomenul violenţei în şcoli este cunoscut, de aceea vrea să elaboreze cât mai curând proiectul pentru prevenirea acestuia, numai joi fiind înregistrate la nivel naţional trei incidente.

"Am aflat că au fost trei incidente astăzi în ţară care privesc violenţa. Este o dovadă în plus să urgentăm proiectul naţional privind combaterea violenţei în şcoli. Este un proiect la care lucrăm în prezent şi sperăm să fie gata cât mai repede", a spus Liviu Pop.

Un elev în clasa a VI-a de la Şcoala numărul 193 din Capitală a făcut atac de panică şi a leşinat după ce a fost strâns de gât de un coleg.

"Unul dintre copii l-a strâns de gât pe celălalt, acesta a făcut atac de panică, a leşinat şi a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Elevul are un traumatism în regiunea cervicală şi va fi transferat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Leonard Grecescu.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a solicitat conducerii Şcolii numărul 193 din Drumul Taberei să facă o anchetă de acest caz.

"Am solicitat o cercetare în acest caz, să fie chemaţi la şcoală părinţii şi, de asemenea, să se analizeze dacă în momentul producerii altercaţiei existau profesori în preajmă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

În astfel de situaţii, elevul este sancţionat prin scăderea notei la purtare, a spus Banu, precizând însă că orice sancţiune se va da, trebuie analizată gravitatea faptei.

Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate din martie până în mai în şcolile din România, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, în perioada martie - mai 2012 au fost înregistrate în şcoli 4.131 de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite.

"Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", a precizat sursa citată.

Potrivit MECTS, situaţia totală a incidentelor petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 va fi gata la sfârşitul lunii iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite