Litoralul românesc, destinaţia de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A crescut cererea de vacanţe pe litoralul Mării Negre. Bistriţenii au renunţat la confortul de vacanţă pentru concedii la preţuri mai mici.

Litoralul românesc pare să fie soluţia ideală pentru familiile bistriţene care merg în concediu la mare. Preţurile mai mici şi unele discounturi oferite de hotelierii din staţiunile româneşti îi fac pe bistriţeni să uite de pretenţiile unei vacanţe în străinătate.
România, destinaţie de top
Agenţiile de turism bistriţene au vândut sute de pachete
pentru sejururi în staţiunile româneşti, Mamaia, Eforie Nord, Neptun sau Costineşti. Un sejur de o săptămână, în una dintre aceste staţiuni, la un hotel de trei stele, costă de la 700 de lei până la aproape 1.150 de lei, în funcţie de câte mese sunt incluse în pachet.
În preţ intră şi transportul. Isabela Hara lucrează la agenţia Executive Travel şi spune că, până acum, s-au vândut în jur de 100 de pachete pentru litoralul românesc. „Oamenii cer mult vacanţe în România, mai puţin în străinătate. E mai mult un fel de compromis, pentru că, la noi, preţurile sunt mai mici, iar destinaţiile din exterior presupun costuri mai mari”, spune Isabela Hara.
Un alt reprezentant din domeniul turismului, Doşan Zsolt, directorul agenţiei „Vacanţe şi Călătorii”, spune că sejururile pe litoral au fiecare clientela specifică.

Criza diferenţiază clientela

„Pe litoralul românesc merge, de obicei, acel segmenet de populaţie activă, care provine din sectorul bugetar sau sunt afiliaţi la diferite sindicate. Pentru că, se ştie, unele sindicate subvenţionează o parte din costurile de vacanţă ale membrilor săi”, spune directorul agenţiei.
Acesta adaugă că cererea de anul acesta a fost sub cea de
anul trecut, dar că va mai creşte în lunile următoare. „Se încheie perioada examenelor şi a facultăţii şi atunci creşte cererea de vacanţe. Oricum,este evident că bistriţenii au mai renunţat, anul acesta, la confortul vacanţelor de anul trecut”, mai spune Doşan.

Destinaţiile externe, preferatele tinerilor

Chiar dacă a mai scăzut apetitul pentru excursiile de vară pe litoraul grecesc sau pe cel al turcilor, vacanţele în străinătate sunt alegerea tinerelor cupluri. „Cei care au anumite standarde, dar şi ceva mai mulţi bani, vor sejururi  de calitate şi preferă serviciile turistice din străinătate”, precizează Doşan Zsolt. Ovidiu Lechinţan este unul dintre cei care a ales, vara aceasta, o vacanţă în străinătate.
„Anul acesta o să vizitez Bulgaria. Nu e foarte scump şi condiţiile sunt bune. Nu îmi place pe litoralul românesc, pentru că nu sunt mulţumit de serviciile oferite”, spune Ovidiu, un tânăr de 27 de ani, angajat în industria de retail.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite