Bucureşti: Lista universităţilor cu programe de studii neacreditate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Lista universităţilor cu programe de studii neacreditate
Bucureşti: Lista universităţilor cu programe de studii neacreditate

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a făcut publică, astăzi, lista specializărilor care sunt în ilegalitate, întrucât universităţile nu au depus dosarele de acreditare.

VEZI AICI LISTA CU SPECIALIZĂRILE INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR CE AR TREBUI CONFORM LEGII SĂ DEPUNĂ DOSARE DE ACREDITARE

„Acreditările se fac după ce universitatea respectivă a scos la acea specializare trei generaţii de absolvenţi. Universităţile  au la dispoziţie un an să-şi acrediteze specializările, după ce au scos trei generaţii. Practic, programele care au depăşit acest termen sunt în ilegalitate. Universităţile pot depune însă oricând dosare de acreditare“, a declarat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al ARACIS, Mihai Floroiu. Conform Legii Calităţii Învăţământului, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării are dreptul să lichideze astfel de programe de studii.

Reprezentanţii ARACIS nu exclud ca anumite specializări să apară în listă, din cauza faptului că  nu au şcolarizat în fiecare an, sau pentru că nu au avut numărul necesar de promoţii pentru a veni la acreditare. Ei au declarat că aceste situaţii nu sunt cunoscute, deoarece universităţile nu au informat la momentul respectiv, nefiind obligate, întrucât au autonomie.

ARACIS a cerut inspectoratelor de poliţie din toate judeţele lista cu toate facultăţile şi specializările acestora care funcţionează în judeţul respectiv. „După ce vom primi această listă, vom putea face o comparaţie cu specializările autorizate şi acreditate care apar în HG 749/2009“, a mai spus Floroiu, pentru „Adevărul“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite