Lista alimentelor nocive pentru şcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinul privind lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi principiile care stau la baza unei alimentaţii sănătoase publicat luni, în Monitorul Oficial, intră în vigoare

Ordinul privind lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi principiile care stau la baza unei alimentaţii sănătoase publicat luni, în Monitorul Oficial, intră în vigoare începând de azi, informează Ministerul Sănătăţii Publice (MSP).

"Scopul acestui act normativ este de a crea un comportament alimentar sănătos, pornindu-se de la premisa că, pe parcursul programului şcolar (patru-şase ore pe zi), necesităţile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustări, 10 la sută din valoarea calorică zilnică, reprezentând 300 Kcal", se prezintă în comunicatul MSP.

Lista MSP ţine cont de faptul că, în România, copiii petrec în unităţile de învăţământ între patru şi şase ore zilnic, timp în care trebuie să beneficieze de o gustare care să le aducă aproximativ 10 la sută din aportul caloric necesar pentru o zi.

Conducerea Ministerului Sănătăţii consideră că alături de autorităţi, familia, şcoala şi societatea joacă un rol esenţial în promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Lista alimentelor nerecomandate

Prăjiturile, bomboanele, acadelele.

Hamburgerii, pizza, cartofii prăjiţi, chipsurile.

Produsele de patiserie, mezelurile grase, maionezele.

Biscuiţii săraţi, covrigeii, sticksurile, snacksurile, alunele şi seminţele sărate.

Alimentele neambalate (excepţie fac bananele şi citricele) sau neetichetate.

Băuturile răcoritoare, cu excepţia apei potabile îmbuteliate sau a apei minerale îmbuteliate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite