Klaus vine cu o nouă condiţie pentru semnarea tratatului de la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus vine cu o nouă condiţie pentru semnarea tratatului de la Lisabona
Klaus vine cu o nouă condiţie pentru semnarea tratatului de la Lisabona

Euroscepticul preşedinte ceh, Vaclav Klaus, a stabilit o nouă condiţie pentru semnarea Tratatului de la Lisabona, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Potrivit premierului suedez Fredrik Reinfeldt, Klaus doreşte adăugarea unei note, de două fraze, în subsolul unei pagini,  apoi vrea de la Consiliul European să se pronunţe asupra acestei note.

El face o legătură între acest lucru şi Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a explicat şeful Guvernului suedez. I-am spus că este un mesaj nepotrivit la momentul nepotrivit, că este foarte târziu pentru această condiţie. A fost o muncă îndelungată cu Tratatul şi am fi putut avea înainte, iar eu cred că asta vor spune colegii mei europeni, a subliniat Reinfeldt.

Îmi amintesc că am avut discuţii lungi privind această Cartă a drepturilor fundamentale, deoarece am trimis o condiţie specială pentru Polonia şi Marea Britanie, a spus şeful Guvernului. Un purtător de cuvânt al lui Klaus a refuzat să facă vreun comentariu.

Timp de mai multe zile, oficialii europeni au încercat fără succes, să intre în contact direct cu Klaus, adversar declarat al Tratatului, pentru a încercat să obţină o clarificare privind intenţiile sale.

Preşedintele ceh este ultimul care trebuie să semneze Tratatul, alături de preşedintele polonez, care s-a angajat să ratifice Tratatul după rezultatul pozitiv al referendumului irlandez.

Pentru a putea intra în vigoare, documentul trebuie ratificat de toate cele 27 de state ale Uniuniii Europene. Curtea Constituţională cehă trebuie să se pronunţe în decurs de două săptămâni privind un recurs al unor senatori cehi împotriva textului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite