Lipsesc 13 miliarde de la RAJAC Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui raport al Direcţiei Finanţelor Publice, suma de 13 miliarde de lei nu se regăseşte în construcţia noului sediu al Regiei de Apă Canal Iaşi (RAJAC). După un an de verificări

Potrivit unui raport al Direcţiei Finanţelor Publice, suma de 13 miliarde de lei nu se regăseşte în construcţia noului sediu al Regiei de Apă Canal Iaşi (RAJAC). După un an de verificări atente ale documentelor şi măsurători, inspectorilor ieşeni nu le-a ieşit la socoteală o zecime din banii cheltuiţi pentru construirea sediului RAJAC.
Timp de un an de zile, inspectorii de la Finanţe au verificat filă cu filă toate facturile şi borderourile întocmite pentru lucrarea de 123 miliarde lei, cât reprezintă noul sediu al RAJAC Iaşi. Au fost realizate, de asemenea, măsurători riguroase ale pereţilor, mochetelor şi ferestrelor din sediu. După ce au tras linie, inspectorii au ajuns la concluzia că lipsesc 13 miliarde de lei. "Suma reprezintă practic măriri nejustificate ale preţurilor la materialele de construcţie, lucrări achitate sau depăşiri ale consumului de materiale", a declarat Valerian Sălăvăstru, şeful Corpului de Control al Prefectului. Sălăvăstru este de părere că, dacă inspectorii vor face cercetări mai amănunţite, vor fi scoase la iveală alte nereguli, la RAJAC: "O expertiză tehnică ar putea scoate la iveală lucrările ascunse pentru persoane apropiate conducerii RAJAC".Pe de altă parte, Ioan Toma, directorul RAJAC, susţine că niciun ban alocat pentru construirea sediului nu a fost folosit în alte scopuri. "Au fost creşteri de sume faţă de ofertă, pe care mi le asum. Toţi banii care s-au cheltuit se regăsesc însă în lucrare", a răspuns Toma acuzaţiilor care i se aduc. Atât şefii prefecturii, cât şi cei ai Consiliului Judeţean Iaşi au cerut explicaţii directorului Toma. În acest moment sunt aşteptate rezultatele altor anchete cu privire la activitatea conducerii regiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite