Lipsa apei afectează multe afaceri globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile afectate produc băuturi, alimente sau tutun
Companiile afectate produc băuturi, alimente sau tutun

Seceta, deficitul de apă, inundaţiile şi preţurile în creştere afectează deja companiile care folosesc o mare cantitate de apă, arată un studiu publicat de „The Guardian“.

Cercetarea a inclus 302 mari companii din majoritatea sectoarelor care folosesc apa în mod intensiv, din 25 de ţări.

Studiul a fost comandat de organizaţia nonprofit Carbon Disclosure Project (CDP), care realizează anual o cercetare pentru a vedea ce fac companiile pentru a-şi măsura şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră, în numele investitorilor care deţin active de peste 16 mili­arde de dolari. Aproximativ jumătate dintre companii au participat la studiul despre apă, din care 39% au declarat că se confruntă deja cu „efecte negative".

Tot jumătate au declarat că riscurile pentru afacerile lor din cauza problemelor cu apa sunt curente sau vor apărea în termen apropiat - din anul următor sau în viitorii cinci ani.

Companiile cel mai expuse acestui risc sunt cele care produc alimente, băuturi şi tutun, precum şi cele din sectoarele de minerit, precizează studiul CDP.

Marcus Norton, cel care a coordonat studiul, spune că, deşi toate companiile care au răspuns la sondaj au luat deja măsuri pentru a rezolva problemele legate de apă care le afectează activitatea, a fost „surprins" de anumite lucruri: 96% din companii erau conştiente de potenţialele probleme, iar două treimi au un responsabil pentru asemenea probleme în comitetul executiv sau la nivel de conducere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite