Lipovenii fac cea mai bună ciorbă de peşte
0
Ciorbă de caras, de crap, şalău sau de somn, dar şi ştiucă umplută sau chifteluţe de peşte au fost numai câteva dintre preparatele cu care localnicii Deltei au încercat să impresioneze lumea adunată la festivalul de tradiţie culinară, care a avut loc ieri la Uzlina, în judeţul Tulcea.
Oamenii locului au pregătit bucatele pentru concurs, cu o miză: premiul de 3.000 de euro. Unii au venit să ia banii ca să-şi extindă spaţiile verzi, alţii ca să-şi modernizeze căminul cultural sau să-şi renoveze biserica. Echipa din Sarichioi însă a luat banii şi-i susţine că-i va folosi la utilarea şcolii.
„Schimbaţi-vă atitudinea faţă de apele curgătoare ca să nu schimbăm reţeta borşului lipovenesc” a fost unul dintre sloganurile sub care s-a desfăşurat evenimentul. Potrivit organizatorilor, prin acest festival-concurs de tradiţie culinară se încearcă promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale din Delta Dunării.