Limitatoare de viteză montate aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Timişoara montează limitatoarele de viteză în luna octombrie, cu mai puţin de două luni înainte de luna decembrie, când teoretic ar trebui date jos. Când apreciază

Primăria municipiului Timişoara montează limitatoarele de viteză în luna octombrie, cu mai puţin de două luni înainte de luna decembrie, când teoretic ar trebui date jos.

Când apreciază că se strică vremea, spre sfârşitul lunii noiembrie, primăria dă jos aşa numiţii „poliţişti culcaţi”, şi îi remontează după topirea zăpezii. Operaţiunea este obligatorie, pentru a putea fi deszăpezite străzile. „Trebuie date jos limitatoarele de viteză pentru ca la căderea zăpezii să putem interveni cu utilajele pentru a curăţa străzile”, spune Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al Retimului, societate care se ocupă şi de acţiunile de deszăpezire în Timişoara.

„Sunt necesare şi pentru o lună”

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că limitatoarele de viteză sunt montate în special la solicitările şcolilor şi pe străzile în care au fost date jos pentru a se putea asfalta.

„Dacă avem solicitare le montăm şi pentru o lună. Le dăm jos înainte de căderea zăpezii şi le montăm când vine primăvara”, a spus şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş.

Din punctul de vedere al Poliţiei Rutiere, calmatoarele de trafic se impun, indiferent de perioadă. „În preajma şcolilor sunt foarte importante. În zonele în care s-au montat limitatoare nu a mai fost nici un accident pe trecerile de pietoni”, a spus comisarul Nicolae Istrat de la Biroul Poliţiei Rutiere.

Şoferii terorizaţi, pietonii liniştiţi

În funcţie de postura în care se găsesc, participanţii la trafic au păreri diferite. „Sunt locuri unde sunt puse foarte des şi este aiurea să tot sari peste ele”, spune Ioan Rotariu, un şofer timişorean. „Când văd că maşinile încetinesc la treceri să treacă peste dâmb, trec liniştită strada”, a declarat o pensionară care traversa pe Bulevardul Take Ionescu din Timişoara. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite