Liftul de la UVT stă mai mult în pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RECLAMAŢIE: Ascensorul pentru studenţi este util doar când liftiera lipseşte

Studenţii spun că liftiera îşi găseşte mereu motiv să chiulească de la locul de muncă, iar cel mai mult suferă cei cu handicap locomotor.

Universitatea de Vest (UVT) are în dotare un singur lift destinat studenţilor, supravegheat de o liftieră al cărei program se termină la ora 18.00, deşi în Universitate se fac cursuri până la ora 21.10. Studenţii se plâng de faptul că liftiera îşi părăseşte deseori postul şi că fără aceasta liftul nu poate fi accesat, iar ei sunt nevoiţi să alerge pe scări până la etajul cinci sau şase. „De multe ori când nu vine liftul, o văd pe liftieră că stă de vorbă pe holul universităţii sau la telefon”, a afirmat Alexandra V., studentă.

Pauzele liftului sunt resimţite mai ales de cei zece studenţi cu dizabilităţi locomotorii de la UVT,  dintre care cel puţin unul este în scaun cu rotile. „Am colegi cu handicap locomotor care se descurcă foarte greu fără lift, eu am norocul de a avea card magnetic pentru a accesa liftul restricţionat studenţilor”, a afirmat Cristina Drângă, cu handicap locomotor. Cardul magnetic de care se foloseşte studenta poate fi obţinut de la secretariat prin intermediul căruia poate fi utilizat liftul „profesorilor”.
Conducerea UVT nu ştia de problemă.

Administraţia Universităţii susţine că, până acum, nimeni nu a punctat această problemă. „Nu există sesizări din partea studenţilor şi, dacă nu se plânge nimeni, nu avem de unde să ştim că există probleme. Este prima oară când ne este semnalată această problemă. Vom lua măsuri urgente”, a afirmat Dorel Julean, prorector al Universităţii de Vest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite