Liderul rromilor gorjeni şi-a măritat fata la 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul rromilor gorjeni  şi-a măritat fata la 19 ani
Liderul rromilor gorjeni şi-a măritat fata la 19 ani

Nelu Pavel a ţinut să dea un exemplu şi să-şi căsătorească fiica respectând drepturile copilului

Nelu Pavel, socrul mic, a declarat că, prin căsătoria fiicei sale după vârsta de 18 ani, a demonstrat rromilor că drepturile copiilor pot fi respectate şi căsătoria se poate realiza conform tradiţiei rromilor, dar în acelaşi timp cu respectarea prevederilor legale din domeniu: „Ei trebuie să aibă şi acceptul nostru, al părinţilor, pentru căsătorie şi l-au obţinut acum câteva luni, după ce au devenit majori. Am demonstrat astfel celorlalţi etnici că nu e neapărat nevoie ca tinerii să se căsătorească la 13-14 ani cum era la noi şi că se pot căsători fetele virgine şi la 19 ani. E mai bine aşa, copiii sunt maturi şi sunt şi ei conştienţi de pasul pe care îl fac.“

Soreaua, la casa miresei

Nunta a debutat aseară cu „soreaua“ care e o petrecere la casa miresei unde tinerii s-au distrat, petrecerea fiind oferită de tatăl miresei. „Prima zi petrecerea s-a ţinut la casa miresei, este soreaua, o tradiţie a noastră, vin rude şi prieteni şi se distrează şi joacă, dar totul e din partea mea. E vorba de un dar al meu către cei dragi, fiind vorba de o mare bucurie a sufletului meu, pentru că mi se mărită fata“, a explicat socrul mic, Nelu Pavel. Conform tradiţiei, nunta va continua încă trei zile, azi fiind programată cununia religioasă la biserica din centrul oraşului.

Maria Denisa are 19 ani iar viitorul soţ, Emil Pătru este de aceeaşi vârstă, cei doi fiind colegi de şcoală şi acum şi de facultate, ei fiind studenţi la drept  la Universitatea Constantin Brâncuşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite