Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care era judecat liderul MISA Gregorian Bivolaru, pentru sprijinirea unui grup infracţional şi trafic de persoane, fusese amânat pentru data de 23 aprilie, potrivit Tribunalul Sibiu. Astăzi, faptele lui Bivolaru au fost prescrise,  liderul MISA fiind achitat. 

CITIŢI ŞI:  „Guru“ Bivolaru e liber să se integreze în absolut

Sibiu: Avocatul lui Gregorian Bivolaru: „A fost un dosar cu multe derapaje“

Strămutat acum cinci ani la Sibiu, procesul lui Gregorian Bivolaru, care se află în Suedia, se judecă în lipsă.

Procurorii susţin că, în intervalul 1991-martie 2004, împreună cu alte persoane, Bivolaru a iniţiat, constituit şi apoi condus în interiorul MISA un grup infracţional organizat, care, ulterior, s-a extins

Reamintim că Gregorian Bivolaru a părăsit ilegal teritoriul României. La 4 aprilie 2005 el a fost reţinut de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

Sentinţa de astăzi vine ca o victorie a avocaţilor liderului MISA care, de când au venit la Sibiu, au afirmat că au încredere în instanţa sibiană şi că acesta a şi fost motivul pentru care au cerut strămutarea procesului, de la Bucureşti, unde aveau de a face cu o presiune mediatică, la Sibiu.

''Guru'' Bivolaru a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu 20 de membri ai organizaţiei, pentru: constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, propagandă naţionalist-şovină, promovare a ideologiei fasciste prin propagandă, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Sentinţa Tribunalului Sibiu nu este însă definitivă şi are mari şanse să fie atacată cu recurs de către procurori, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite